EHBO/AED

EHBO en AED

Ruim 60% van de Nederlanders weet niet wat zij moet doen bij een ongeluk in en om het huis. Veelal slaat de paniek toe, wat moet ik doen?

Eye 4 Safety biedt een allround EHBO opleiding aan, gegeven door gediplomeerd personeel. Het personeel van Eye 4 Safety heeft tientallen reanimaties in de praktijk uitgevoerd en daardoor weet zij hoe je goed moet reanimeren, wat daarbij belangrijk is en wat erbij komt kijken. Wist u bijvoorbeeld dat iedere week 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgen? Een goede reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving. Leer reanimeren en het gebruik van een AED tijdens de EHBO & AED cursus van Eye 4 Safety.  U oefent de reanimatie-vaardigheden (controle bewustzijn / ademhaling, borstcompressies en beademen) op een reanimatie-pop. Daarnaast geven wij u de handvatten, zodat u weet wat u moet doen als het erop aankomt.

Wat is een AED?

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator en wordt toegepast bij slachtoffers met een hartstilstand. Het apparaat geeft elektrische schokken af waarmee het hartritme weer op gang kan worden gebracht (defibrillatie). In de cursus EHBO & AED van Eye 4 Safety, leert u hoe u op een verantwoorde en veilige manier een AED gebruikt.

BHV | Eye4Safety

Waar vindt u een AED?

Gelukkig zijn op steeds meer plekken AED’s te vinden, veelal bevestigd in kasten aan een muur. Met name in openbare ruimten als treinstations, vliegvelden, winkelcentra, sportverenigingen, horecagelegenheden, seniorencomplexen en zelfs in woonwijken. Omdat het een draagbaar apparaat is, kan een AED ook per auto of (motor)fiets worden meegebracht. Alle noodhulpauto’s en motoren van de hulpdiensten zijn voorzien van een AED.

Na de EHBO & AED cursus van Eye 4 Safety, bent u in staat om:

  • De toestand van het slachtoffer te beoordelen.

  • Adequaat eerste hulp te verlenen en het slachtoffer in veiligheid te brengen.

  • Reanimeren, met en zonder gebruikmaking van een AED.

  • Eerste hulp verlenen bij bloedingen, huid- en brandwonden.

  • Hulp verlenen bij bewusteloosheid.

  • Hulp verlenen bij botletsel, letsel aan spieren en gewrichten.

  • Hulp verlenen bij hoofd- en wervelletsel.

  • Herkennen en hulp verlenen bij een beroerte.

  • Slachtoffers in de stabiele zijligging leggen.

Na afloop van de cursus EHBO & AED ontvangt u een Europees erkend certificaat EHBO van het Rode Kruis. De training wordt gegeven in een zeer realistische omgeving, een praktijkstraat met meerdere kantoorruimten.

Interesse in de cursus EHBO & AED? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onze contactpagina voor de mogelijkheden.